Як відключити швидке переключення користувачів в Windows

На екрані входу в систему зліва внизу ви можете вибрати будь-якого користувача з існуючих для входу в систему, також в Windows 10 зайшовши в меню "Пуск" ви можете вибрати іншого користувача і увійти під ним в систему. У сьогоднішній статті розглянемо як відключити швидке переключення користувачів в Windows 10.

Змінивши одну з групових політик або внісши деякі зміни в редакторі реєстру ви більше не побачите меню швидкого перемикання користувачів. Якщо у вас Windows 10 домашня - виконуйте інструкцію в редакторі реєстру, якщо у вас Windows 10 Pro, Education або Enterprise -ви можете виконати відключення меню як за допомогою групових політик, так і за допомогою редактора реєстру.

 Відключити меню швидке переключення користувачів в редакторі реєстру.

Так як в домашній версії Windows відсутній редактор групових політик - відключення меню швидкого перемикання користувачів потрібно зробити в редакторі реєстру. Даний спосіб працює у всіх версіях Windows.

Перед редагуванням реєстру рекомендуємо створити точку для відновлення системи.

1. Відкрийте редактор реєстру: в рядку пошуку або в меню виконати (виконати викликається клавішами win + r) напишіть  regedit  і натисніть клавішу Enter.

2. У лівій колонці перейдіть по шляху  Комп'ютер \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ System. 

3. Клацніть правою кнопкою миші на розділ  System  => виберіть "Створити" => Параметр DWORD (32 біти). Назвіть параметр  HideFastUserSwitching  і натисніть клавішу Enter.

4. Відкрийте параметр  HideFastUserSwitching,  в поле "Значення" напишіть  1 і натисніть "ОК".

Як тільки ви закриєте редактор реєстру меню швидкого перемикання користувачів пропаде.

Щоб його повернути назад - значення параметра HideFastUserSwitching потрібно змінити на 0.

Відключити меню швидке переключення користувачів в групових політиках.

1. Відкрийте редактор локальної групової політики: в рядку пошуку або в меню виконати (виконати викликається клавішами Win + R) напишіть команду  gpedit.msc і натисніть клавішу Enter;

2. У лівій колонці відкрийте  Конфігурація комп'ютера \ Адміністративні шаблони \ Система \ Вхід в систему,  з правого боку подвійним клацанням лівої кнопки миші відкрийте параметр "Приховати точки входу для швидкого перемикання користувачів".

3. Поставте крапку в поле "Включено" та натисніть "ОК".

Закрийте редактор групових політик і побачите, що меню швидкого перемикання користувачів вже немає. Якщо ви його захочете повернути - виконайте знову перші два пункти з інструкції вище і в третьому виберіть "Не налаштовано".

На сьогодні все, якщо у вас є доповнення - пишіть коментарі! Удачі Вам 🙂