Як витягти окремі файли з резервної копії Windows

В Панелі управління Windows реалізована можливість створювати образи системи на випадок якщо ви захочете відновити комп'ютер до попереднього стану. Дані резервні образи часто містять всі диски цілком (в залежності від параметрів які ви вибрали під час резервного копіювання), і за допомогою них можна повернути стан вашого комп'ютера і всі дані на дисках на момент створення образу. Але, якщо ви не хочете затирати нові настройки і повертати все, а вам потрібно повернути тільки певні файли з даної резервної копії? - в інструкціях Windows вам дадуть відповідь, що це неможливо, а ми в сьогоднішній статті розповімо як витягти окремі файли з резервної копії Windows!

Для вилучення окремих файлів з резервного образу системи нам потрібно монтувати диск:

1.Заходім в Управління дисками - натискаємо клавіші Win + R і у вікні вводимо команду diskmgmt.msc, після чого натискаємо "ОК";

2. У верхньому меню вибираємо "Дія" => Приєднати віртуальний жорсткий диск

3. У вікні потрібно натиснути "Огляд" для пошуку потрібної резервної копії;

4. Тепер згадуйте куди ви поділи резервну копію образу системи (вставляйте флешку якщо копія там, або диск) і знаходите в ній файл з розширенням VHD => коли знайдете - виберіть його і натисніть "Відкрити", в наступному вікні "ОК"

5. В "Управлінні дисками" з'явиться новий диск з певною буквою (в прикладі диск 1 System E)

6.Откриваем провідник => відкриваємо цей диск і шукаємо потрібні файли, копіюємо їх на основні диски.

7. Коли ви всі дані з резервного образу системи скинете - можна відключити даний диск, заходимо знову в "Керування дисками" (як в інструкції вище) => натискаємо на віртуальний диск правою клавішею миші і вибираємо "Завершити з'єднання віртуальний жорсткий диск"

8. У вікні, якщо поставити галочку в полі "Видалити віртуальний жорсткий диск після видалення диска" - то він віддалиться і з носія, на якому зберігався до цього. За цим якщо ви думаєте, що дана резервна копія вам буде потрібна в майбутньому - не ставте галочку в поле, а просто натисніть "ОК" і тоді він пропаде тільки з "Управління дисками", і ви зможете його в будь-який момент підключити знову.

На сьогодні все, якщо є доповнення - пишіть коментарі! Удачі Вам 🙂