Як управляти настройками конфіденційності YouTube

Якщо у вас є акаунт Google і ви активно його використовуєте - в ньому може вестися історія ваших відвідувань, переваг, місць де ви буваєте і багато іншого. Також акаунт Google запам'ятовує, що ви дивилися на YouTube, і на що ви підписані. За замовчуванням всі користувачі можуть бачити, що вам сподобалося на YouTube, і на які канали ви підписані, що не завжди добре. Але ви можете змінити налаштування конфіденційності, щоб інші користувачі менше знали про ваші уподобання ...

Щоб керувати вашими настройками на YouTube - відкриваємо будь-яку сторінку на www.youtube.com => натискаємо на вашу аватарку справа вгорі => вибираємо шестірню (на ній написано "Налаштування YouTube"

Тут ви можете знайти все настройки YouTube, вибираємо "Конфіденційність"

Якщо ви не хочете, щоб інші користувачі інтернету не бачили, що вам сподобалося і на що ви підписані - поставте галочки в поля "Чи не показувати інформацію про збережених списках відтворення і про те, що мені сподобалося" і "Не показувати інформацію про моїх підписках"

Нижче ви можете вибрати, що з'являється в вашому ФІДЕ, тобто ви можете вибрати, що буде показуватися у вашій активності (коли ви додаєте відео, коли ви натискаєте "Подобається" або зберігаєте плейлист, коли додаєте підписку). Ставимо галочки в потрібних полях, або знімаємо галочки з непотрібного.

Не забувайте, після внесення змін потрібно натиснути "Зберегти"

Як налаштувати рекламні переваги 

У тому ж вікні нижче, ви зможете налаштувати рекламні переваги для свого облікового запису Google - натискаємо "Налаштування налаштування оголошень"

Тут ви зможете налаштувати рекламу згідно вашим інтересам. Ви можете додати власну свої інтереси, вибрати свою стать, вік, і відповідно до даних налаштувань вам вже будуть видавати рекламу 🙂

можете включити або вимкнути персоналізовану рекламу (якщо включити, то реклама буде показана згідно ваших пошукових запитів, відкритих сторінок і введених переваг), також ви можете вибрати яку рекламу дивитися після виходу з облікового запису Google.

Також в настройках на Youtube можна підв'язати інші акаунти, а якщо бути точніше підв'язати Twitter і вибрати, що буде публікуватися в ньому поставивши галочки в потрібні поля. Наприклад ви підв'язати свій аккаунт Twitter і ви можете вибрати, щоб в ньому публікувалися повідомлення: коли ви додаєте відео на YouTube, коли ви додаєте відео в загальнодоступний плейлист, коли ви натискаєте "Подобається" або зберігаєте плейлист. Після внесених налаштувань - натисніть "Зберегти"

Даними діями ви зможете зробити ваше перебування на YouTube більше конфіденційним, або навпаки більш публічним. На сьогодні все, якщо є доповнення - пишіть коментарі! Удачі Вам 🙂